На Вінниччині затримали двох посадовців Державного проектного інституту землеустрою. Їх підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за погодження документації на відведення в оренду земельної ділянки площею майже сто гектарів.
Чоловік, у якого вимагали 190 тисяч гривень, звернувся по допомогу в міліцію. Стверджував, що перед ним поставили умову: гроші мають бути купюрами великого номіналу. За словами начальника управління державної служби боротьби з економічними злочинами обласної міліції підполковника Івана Наумова, вимагачів затримали під час передачі коштів. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна.
Завдяки викритим торік на Вінниччині злочинам у земельній сфері, збільшено надходження до бюджету коштів за оренду землі на загальну суму 24 мільйони гривень. Таку інформацію надали кореспонденту «Голосу України» у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції.