За даними соціологічного дослідження «Працівник з України — між Польщею та Німеччиною» (проведеного Групою «EWL S.A.» та Східноєвропейськими студіями Варшавського університету), попри величезну популярність

Польщі серед наших співвітчизників, 45% із них пов’язує свою майбутню трудову діяльність з іншими країнами. Найбільше — кожен третій (34%) — планує працевлаштуватися у ФРН. Наступні місця в цьому рейтингу займають відповідно: Чехія (13%), Швеція (7%), Нідерланди (6,8%), Норвегія (6,6%), США (6,5%), Велика Британія (5,5%), Канада (5,4%), Данія (5,1%), ОАЕ (2,1%) та Росія (1,9%). Прикметно, що серед опитаних були також і такі, котрі заявляли, що «не знають, чи планують» змінити Польщу на іншу країну (13,1%), або «подумують, але не знають, у яку країну поїхати» (10,5%).

Згадане дослідження проводилося, аби визначити — наскільки серйозною є загроза відтоку робочої сили для польської економіки. «Більша відкритість на іммігрантів європейського ринку створюватиме велику конкуренцію для польських фірм», — наголошує президент «EWL S.A.» Анджей Коркус, але при цьому додає, що «Польща також має кілька козирів у рукаві». Він, зокрема, вважає, що шляхом підвищення розміру заробітної плати та збільшення кількості видаваних дозволів на роботу Польща матиме шанс «поборотися з Німеччиною за працівників зі сходу». Коркус рекомендує владним структурам «зосередитись на тому, аби затримати спеціалістів, котрі вивчили польську мову і здобули досвід, але мусять виїхати у зв’язку з проблемами, пов’язаними з продовженням свого перебування» в країні. Слушність таких рекомендацій базується на даних дослідження, згідно з яким 70,6% респондентів-заробітчан, котрі вже планують виїжджати з Польщі до Німеччини, декларують готовність залишитись у Польщі, якщо зможуть заробляти тут більше. Серед інших аргументів на користь того, щоб все-таки залишитись у Польщі, називають: низький мовний бар’єр (22,8%), надання безплатного житла (22,1%), можливість отримання дозволу на проживання в Польщі та польського громадянства (22,1%), спрощення процедури працевлаштування іноземців (17%), опікування з боку польського роботодавця (16,9%) та коротший час і менші дорожні витрати на приїзд з України в Польщу.

За даними Personnel Service i Workport, у першій трійці найкращих пропозицій роботи для наших співгромадян у Польщі в січні цього року значилися зварники, муляри та малярі. Для двох перших професій ставки коливаються від 20 до 27 злотих (від 130 до 175,5 гривні) за годину; малярі можуть розраховувати на 17—18 злотих (110,5—117 гривень); схожі ставки пропонують операторам машин і механізмів — 16—18 злотих (104—117 гривень). Дещо менше заробляють працівники виробничих ліній та складські — від 13 до 14 злотих (від 84,5 до 91 гривні) за годину, але при цьому досить часто отримують доплату на помешкання, різні надбавки чи премії за присутність на роботі та продуктивність праці. У Workport підкреслюють, що, окрім ставки за годину, працівників з України особливо приваблюють бонуси у формі забезпечення безплатного проживання, підвезення на роботу/з роботи та харчування, а також премії, які значно піднімають рівень базової зарплатні.

Водночас лише в січні цього року польські роботодавці опублікували в Україні майже дві тисячі оголошень, в яких запрошують на роботу до Польщі. Шукають головно працівників нижньої ланки на виробництво або на склади.

Проте помітна тенденція переміщення акценту на вузьких спеціалістів, насамперед зварників та мулярів.