Грецькі ЗМІ, які ведуть репортажі з прикордонних районів країни, повідомляють, що напруженість на кордоні з Туреччиною не спадає. За останні 10 днів зафіксовано понад 42000 спроб прориву загороджень із боку Туреччини.

Заарештовано більш як 400 осіб, котрі встигли нелегально потрапити до країни.

Грецька влада запевняє, що хаос і заворушення на кордоні, спроби прорватися на територію країни влаштовують члени організації «Сірі вовки», яких нібито підтримують турецькі спецслужби, забезпечуючи їх ножицями для різання колючого дроту, шумовими гранатами, захисними засобами від ураження сльозогінним газом.

Крім того, грецька влада звернулася з проханням до Болгарії відкрити шлюзи греблі водоймища біля Івайловграда. І Софія пішла назустріч. Регульований спуск води спричинив підвищення її рівня в болгарській річці Арда (на грецькій території це — Еврос), що впадає в Марицю, якою проходить кордон між Туреччиною і Грецією. Бродів у Мариці стало значно менше, а її ширина збільшилася. Але, звісно, це не кардинальне розв’язання проблеми.

Греція наполягає, щоб Анкара припинила заохочувати мігрантів до незаконного перетину кордону, а також масово підвозити їх до прикордонної зони.