Так, уряд ухвалив рішення щодо зниження до кінця року податку на додану вартість із 24 до 6 відсотків на медичні маски й рукавички, антисептичні розчини, гігієнічні серветки, хімічні побутові препарати для чищення, мило та інші засоби для особистої гігієни, а також на етиловий спирт, який використовується як сировина для виробництва антисептиків. Це має привести до зниження цін для мільйонів покупців. Крім того, всім виробникам надано відстрочку на сплату податків. Кожна компанія також отримає від держави компенсацію у розмірі 800 євро за кожного працівника, змушеного піти у відпустку через епідемію.

Міністр фінансів Христос Стайкурас наголосив, що це лише невелика частина надзвичайних заходів, вжитих урядом для підтримки громадян і економіки країни. Загалом для утримання на плаву малого й середнього бізнесу, який може постраждати через епідеміологічну кризу, уряд планує виділити 3,8 мільярда євро. На підтримку економіки буде використано й 1,8 мільярда євро, які Греція додатково має одержати зі спеціального європейського інвестиційного фонду. За його словами, в більшості випадків фінансова допомога надаватиметься тим підприємствам і фірмам, які виконають головну умову уряду — зберегти існуючі робочі місця і не звільняти людей через тимчасове й змушене їх закриття і простій. Міністр повідомив, що, за даними, що надійшли уряду, майже 220 000 приватних підприємств із 600 000 співробітниками уже частково чи повністю припинили роботу, майже

1 000 фірм, де загалом працює понад 200 000 осіб, уже зазнають збитків, незважаючи на те, що вони не зупинили свою виробничу діяльність.

Від імені уряду міністр фінансів закликав усіх працюючих пристосуватися до становища, що утворилося, і проявляти толерантність хоча б до кінця кризи. Він запевнив, що всі працівники, чиї робочі договори буде тимчасово припинено через зупинення підприємств за розпорядженням влади, отримають компенсацію з бюджету в розмірі не менше 800 євро.

Христос Стайкурас зазначив, що це тільки початок битви й ніхто не може передбачити її інтенсивність, тривалість і масштаби. «Але наша спільна мета — вийти з неї переможцями з якнайменшими соціальними та економічними втратами», — підкреслив він.