Інстинкт самозбереження в болгар загострився. Про це заявив у п'ятницю на позачерговій прес-конференції прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов. Він зазначив, що заходи, розпочаті в країні, дають позитивні результати й кількість заражених коронавірусом (477 людей) і смертних випадків (лише 11) набагато нижче, ніж у сусідніх країнах і багатьох державах Європи. За його словами, на даний момент Болгарію ставлять за приклад в Європейському Союзі.

Він попередив болгар, що в наступні 2-3 тижні в країні очікується пік зараження. "Буде дедалі важче. Ось чому уряд пропонує продовжити дію надзвичайного стану до 13 травня. Так, я відчуваю – люди знервовані. Цілком розумію їх. Вони не хочуть сидіти вдома, суворі заходи негативно позначаються і на економіці. Але ці три тижні будуть найкритичніші. Треба ще трохи потерпіти..." – пояснив прем'єр.

Він додав, що тільки-но керівник Національного оперативного штабу з боротьби з коронавірусом генерал Мутафчийський повідомить, що три дні поспіль кількість заражених у країні зменшується, то уряд одразу полегшить суворі заходи й перейде до плану В, С тощо.