На знімку: Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Канцлер ФРН Ангела Меркель.

За інформацією посла України у ФРН Андрія Мельника, вони засвідчили повну підтримку нашої держави з боку Німеччини. Він також додав, що досягнуто низки важливих домовленостей, над реалізацією яких працюватиме українська дипломатія.

Серед тем, що були внесені до порядку денного, значилися: подолання епідемії коронавірусу, двосторонні німецько-українські відносини, продовження системних реформ, європейська інтеграція, яка є ключовим пріоритетом зовнішньої політики України, а також питання енергетичного сектору.

«Канцлер пообіцяла Прем’єр-міністру продовжувати підтримку Німеччиною курсу реформ, особливо у сферах децентралізації, енергетики, судової реформи та боротьби з корупцією», — повідомляє офіційний портал федерального уряду Німеччини за підсумком переговорів.

Денис Шмигаль запевнив, що український уряд продовжить курс реформ у тісній співпраці з ЄС та МВФ. Прем’єр-міністр України також висловив сподівання, що співпраця з МВФ за програмою Stand-by, яка наразі обговорюється, дозволить отримати 5 млрд доларів, з яких 3,5 млрд буде направлено в держбюджет-2020

Крім того, глави урядів окремо торкнулися ситуації на Донбасі в контексті збереження санкцій проти РФ.

На порталі федерального уряду також вказується, що Німеччина є одним із найважливіших економічних партнерів України. Обсяг двосторонньої торгівлі сягнув в 2019-му 7,8 мільярда євро. Близько двох тисяч німецьких компаній працюють в Україні. З 2014-го ФРН підтримала нашу державу на загальну суму майже 1,4 млрд євро і стала найбільшим двостороннім донором гуманітарної допомоги в минулому році.

Фото КМУ.