На знімку: делегація посольства Ізраїлю під час візиту до Бердичева.

Дипломати привезли гуманітарну допомогу для жителів області — 1200 продуктових наборів для вразливих категорій населення.

Джоел Ліон підкреслив, що після звернення місцевих єврейських громад посольство вирішило допомогти жителям двох міст, котрі опинилися у скрутних життєвих обставинах через пандемію коронавірусу, незалежно від їхньої релігійної приналежності. «Як бачите, на пакунках написано «З любов’ю від Ізраїлю». Це той мінімум, який ми можемо зробити для друзів. У нас дуже гарна співпраця з Україною, у нас добрі друзі в Україні. І коли ребе сказав мені, що в цьому регіоні є проблема, ми одразу ж прибули, бо хочемо допомогти», — розповів він.

Продуктові набори розподілили порівну між Житомиром і Бердичевом. Такі подарунки отримають учасники бойових дій, ветерани та інваліди Другої світової війни, родини постраждалих під час Голокосту, багатодітні та малозабезпечені родини, підопічні територіального центру соціального обслуговування та інші соціально не захищені категорії містян.

Очільники Житомира і Бердичева Сергій Сухомлин та Василь Мазур подякували представникам посольства та лідерам єврейської спільноти за таку доброчинну акцію і висловили сподівання, що дружні відносини й співпраця між Ізраїлем та Україною і надалі міцнішатимуть та розвиватимуться.

Фото з сайту berdichev.biz