Учора на брифінгу Національного оперативного штабу, створеного з перших днів поширення коронавірусу, прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов заявив, що його члени більше не зустрічатимуться з журналістами.

За його словами, штаб припиняє щоденні брифінги, щоб не викликати почуття напруги в людей. Адже найчастіше інформація про поширення COVID-19 нагадувала фронтові зведення. Тепер усі новини про боротьбу з коронавірусом можна буде прочитати на сайті міністерства охорони здоров’я. Прем’єр повідомив, що штаб розформований не буде й продовжить працювати до 31 грудня на випадок початку другої хвилі захворювання.

Напередодні на засіданні уряду Бойко Борисов оголосив, що 15 червня в Болгарії закінчується термін дії надзвичайної епідемічної обстановки. І після цієї дати всі обмежувальні заходи буде скасовано, а залишаться тільки рекомендації з дотримання соціальної дистанції і носіння захисних масок у закритих приміщеннях. «Ми повинні навчитися жити із цим вірусом. Чисто психологічно ми хочемо якнайшвидше повернутися до нормального життя. Це зрозуміло», — заявив прем’єр. І закликав не зневажати рекомендаціями фахівців.

Там часом МОЗ дозволило футбольним уболівальникам бути присутнім на стадіонах під час матчів чемпіонату країни, що поновлюється. Але заповнюваність трибун не має перевищувати 30 відсотків.