Про це заявила сьогодні єврокомісар Ілва Йоханссон за підсумками засідання міністрів внутрішніх справ країн ЄС, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Серед міністрів була сильна підтримка того, що спочатку необхідно відновити функціонування Шенгенської зони, а потім переходити до відкриття зовнішніх кордонів", – сказала за підсумками засідання міністрів внутрішніх справ країн ЄС єврокомісар Ілва Йоханссон, інформує "Європейська правда".

Країни висловилися за відтермінування відкриття зовнішніх кордонів Євросоюзу, попри те, що Єврокомісія рекомендувала завершити обмеження на перетин 15 червня. "Це означає, що обмеження на зовнішніх кордонах залишаться до кінця червня, і я вважаю, що ми повинні розглянути питання про скасування на початку липня", – повідомила єврокомісар.

Тим часом міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час години запитань до уряду повідомив, що відкриття кордонів для України відбудеться після "незначного покращення" у нас епідемситуації. Він відкинув припущення, що офіційній статистиці захворюваності на коронавірус в Україні не довіряють. Кулеба нагадав, що Україна проводить перемовини з країнами, які становлять інтерес для наших громадян з точки зору відвідин цього літа. "Під час ухвалення цими країнами рішень щодо допуску громадян України немає проблем з довірою до статистики, немає проблем з довірою до кількості тестів", – заявив міністр. Дмитро Кулеба нагадав, що в ЄС встановлено допустимий ліміт кількості хворих на 100 тисяч населення. "Ми перебуваємо дуже близько до цього порогу. Незначне покращення ситуації в Україні дасть змогу нам вписатися в стандарти, і в'їзд для українців буде відкритий", – сказав Дмитро Кулеба.