Разом з фільмом до міста завітали режисер Любомир Левицький та актори, які грали у стрічці, — Богдан Юсипчук, Роксолана Кравчук, Паша Лі, Владислав Никитюк, Дмитро Ступка.
Перед презентацією Любомир розповів, що в основі сюжету лежить історія старого горянина, від якої пішли дрижаки по тілу. Пообіцяв, що обов’язково зніме фільм, і спробував давню легенду подати на сучасний лад. Після перегляду можна зробити висновок, що знімальній групі це вдалося. Вони створили справжнє молодіжне кіно.
Фільм знімали у тих місцях, де розгортаються його безпосередні події, у Чернівцях та Верховинському районі Івано-Франківщини.
...У давні часи, коли ліси від Карпат і до Трансільванії було переповнено темними силами, дев’ятеро карпатських мольфарів загнали усю нечисть у Книгу Тіней, затаврувавши її магічними згардами, які заховали у себе під серцями. Та одному злому духові вдалося врятуватись, і він починає полювання за згардами, вбиваючи мольфарів. Останній оберіг донедавна зберігався у Чернівецькому університеті. А потім зник. Студентська компанія рушає в гори, де на них очікують незвичайні містичні пригоди, випробування на відданість, любов і дружбу та вміння подолати свої страхи.
Режисер фільму не приховував задоволення від роботи. Каже, що реакція глядачів така, на яку сподівались. Зали на презентаціях повні, а це свідчить про те, що молоді люди хочуть бачити своїх героїв, у своїй державі, у своїх кінотеатрах та рідною мовою.
Після України «Тіні незабутих предків» помандрують до Росії, Казахстану, Польщі, Канади та США.
Івано-Франківська область.
 

Кадр з фільму «Тіні незабутих предків».