В церемонії взяли участь майже 500 осіб, у тому числі, відомі спортсмени, актори, музиканти. Оплачував її боксер, багаторазовий чемпіон світу за різними версіями Флойд Мейвезер, інформує AFP. Телеканал CNN вів пряму трансляцію прощання.

Також на похоронах були присутні політики, конгресмени і мер Х’юстона Сильвестр Тернер, який виступив з промовою. Натомість кандидат у президенти від Демократичної партії, колишній віце-президент Джо Байден, чию участь у церемонії прощання анонсували, висловив своє співчуття у відеозверненні. Однак, хоча Джо Байден не був присутній особисто,  він зустрівся з родиною Флойда заздалегідь.

Трагічна подія, що сколихнула Сполучені Штати, схоже, істотно вплинула на перебіг передвиборчої кампанії і дещо змістила в ній акценти. Однією з головних тем для дискусій в суспільстві став перегляд повноважень поліцейських. У понеділок демократи представили в Палаті представників Конгресу США законопроект, мета якого — вирішити проблему расової несправедливості під час поліцейського контролю в США, повідомляє «Голос Америки».

Протестувальники вимагають «позбавити поліцію фінансування», або ж узагалі «відмовитись» від неї, а звільнені кошти спрямувати на соціальні та освітні програми. Президент Дональд Трамп відкинув ці вимоги, зауваживши, що розформування поліції «було б добре для крадіїв і ґвалтівників». «Якщо прибрати офіцерів поліції, отримаєте хаос, злочинність та анархію на вулицях. Це неприйнятно для президента», — заявила речниця Білого дому.

Демократична партія також не підтримує радикальні вимоги щодо розформування, але пропонує значні зміни до низки чинних правил, які, зокрема, істотно збільшать відповідальність поліцейських і зміцнять захист цивільних прав.