У Лебедині на Сумщині — громадське збурення через оприлюднення інформації про те, що цей район хочуть приєднати до Охтирського. Згідно з проектом нового адміністративно-територіального устрою області, замість нинішніх вісімнадцяти на Сумщині буде лише п’ять районів, між якими поділять решту тринадцять.

Раніше депутати міськради та міський голова Олександр Бакликов неодноразово зверталися до керівництва області, уряду і профільного міністерства із пропозицією приєднати Лебединську ОТГ до Сумського району. Від Лебедина до Сум лише 40 км, а до Охтирки — аж 60, тож у разі приєднання до останньої неможливо буде виконати головний критерій децентралізації — наближення населення до доступних і якісних послуг. Із Лебедина до Сум та у зворотному напрямку щодоби здійснюється 30 автобусних рейсів, а до Охтирки — лише 6. Та й дорога до нового райцентру, який нав’язують лебединцям, не витримує жодної критики.

У Лебедині відбулися збори громади, на яких мешканці ОТГ сформулювали свою позицію. Активісти домовляються в соціальних мережах вдатися до радикальніших дій — аж до перекриття траси Суми — Київ, якщо влада проігнорує їхнє побажання.