Вони обговорили його участь у великій приватизації і зацікавленість у семи українських підприємствах з переліку інвестиційного атласу, серед яких Об’єднана гірничо-хімічна компанія, Центренерго та низка обленерго.

За умови відкриття кордонів між Україною та ОАЕ, вже в липні може відбутися візит до України комісії фонду з метою побачити та оцінити привабливість цих об’єктів.

«Це хороший сигнал, що потужні світові гравці бачать великий потенціал України і хочуть інвестувати. Крім того, участь великих інвестиційних фондів робить процес великої приватизації більш конкурентним», — заявив за підсумками зустрічі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, слова якого цитує прес-служба МЗС.

У зустрічі взяли участь радниця міністра закордонних справ Олександра Василенко, посол України в ОАЕ Юрій Полурез, представники регіонального хед-офісу Mubadala, голова Фонду держмайна України Дмитро Сенниченко, його заступники Тарас Єлейко та Сергій Ігнатовський.

Нагадаємо, міжнародний інвестиційний фонд Mubadala (Абу-Дабі, Об’єднані Арабські Емірати) — один з найбільших інвестиційних фондів світу, який володіє активами на понад 850 мільярдів доларів.