А от дводенний офіційний візит до Чорногорії Зоран Міланович скасовувати не став. При цьому в період пандемії для поїздки він обрав найбезпечніший вид транспорту — патрульний катер ВМС, який було старанно видраєно командою і продезінфіковано.

22 червня хорватське військове судно пришвартувалося в порту чорногорського міста Тіват, звідки Міланович вирушив до історичної столиці країни. Цетиньє. Саме тут розташована офіційна резиденція його колеги Міло Джукановича.

Президенти обговорили ситуацію, яка складається в регіоні після парламентських виборів у Сербії, подальші кроки Чорногорії на шляху до євроінтеграції і, звісно, боротьбу з поширенням коронавірусу в Балканському регіоні.

Потім президент Хорватії переїхав до Подгориці, де зустрівся із прем’єр-міністром Чорногорії Душко Марковичем і головою парламенту Іваном Брайовичем. Зоран Міланович висловив готовність Загреба надавати підтримку Чорногорії на всіх етапах її просування до ЄС. Він зустрівся в чорногорській столиці з керівниками 15 хорватських фірм і обговорив з ними проблеми, що виникли через пандемію.

У вівторок президента Зорана Мілановича вже зустрічали в місті Котор, де компактно проживають представники хорватської діаспори. Тут також було проведено урочистий прийом на честі високого гостя із сусідньої країни.

Після чого президент Хорватії знову на військовому судні повернувся до країни.