Вантаж зібраний за сприяння 39 державних та муніципальних структур, компаній, громадських організацій та груп активістів Китаю.

Він містить понад 1 млн захисних масок, респіратори, захисні костюми, окуляри, екрани і рукавички, інфрачервоні термометри, тестові системи для виявлення COVID-19, дезінфектанти та антисептики. Це найбільший за обсягом гуманітарний вантаж, наданий китайською стороною Україні з метою протидії поширенню коронавірусу, інформує Міністерство закордонних справ.

У складі гумдопомоги буде також доставлено десять апаратів штучної вентиляції легень, подарованих Президенту України Володимиру Зеленському засновником «Alibaba Group» Джеком Ма.

За рекомендацією донорів, вміст вантажу буде направлено державним лікарням Києва та інших регіонів, низці обласних і міських держадміністрацій, вищим навчальним закладам, Товариству Червоного Хреста та іншим організаціям.

Водночас засоби індивідуального захисту для 50 українських медзакладів, де лікують пацієнтів з COVID-19, загальною вартістю понад мільйон євро передали Європейський Союз та Всесвітня організація охорони здоров’я.