Після різкого спаду в розвитку німецької економіки 2020-го — «року коронавірусу» — члени ради експертів-економістів при уряді Німеччини, так звані мудреці в цій галузі, вважають, що країна має всі можливості для зростання у 2021-му. Про це повідомила агенція dpa.

«Пандемія коронавірусу спричинить очевидно найсильніший спад у німецькій економіці з часу утворення Федеративної Республіки Німеччина. Проте ми очікуємо, що вже з літа ситуація почне поліпшуватися, — заявив голова ради експертів з оцінювання загального розвитку Ларс П. Фельд.

Після того, як була зафіксована низка рекордно низьких показників розвитку економічної кон’юнктури, експерти, котрі консультують уряд Німеччини, істотно скоригували у гірший бік прогноз на поточний рік. Вони виходять з того, що валовий внутрішній продукт у 2020 році скоротиться на 6,5%. Під час світової фінансово-економічної кризи 2009-го німецький ВВП скоротився на 5,7%.

Як і здебільшого інші німецькі економісти, дослідницькі інститути та професійні спілки, мудреці впевнені, що у ФРН — найкрупнішій економіці Євросоюзу — вже наступного року знову буде зареєстроване зростання. Рада експертів прогнозує, що в 2021-му воно сягне позначки 4,9%. Принаймні, стверджують вони, вагомі шанси для поліпшення економічної ситуації у Німеччини є.

Берлін.