Колектив Вінницького національного технічного університету (ВНТУ) отримав захисні маски від вишу-побратима — Технологічного інституту міста Ланьчжоу (Китайська Народна Республіка). Інформація про це розміщена на сайті вінницького університету з подякою ректора ВНТУ Володимира Грабка китайським колегам.

З окремими з них вінничани знайомі особисто. Вінницький університет і китайський інститут мають ділові контакти — як серед викладачів, так і студентів. Неодноразово обмінювалися делегаціями. Студенти з Піднебесної навчаються у Вінниці. 

Нині спільно реалізують важливий проект — на базі ВНТУ створюють Інститут Конфуція. Це одна з найбільш відомих у світі організацій з поширення китайської мови та культури. Загалом у світі нараховується 530 його відділень, шість із них працюють в Україні. У Вінниці відділення Інституту Конфуція планують відкрити восени нинішнього року.

25 червня ц. р. Володимир Грабко взяв участь у роботі Технологічного тижня в Китаї. Захід відбувався в онлайн-форматі. Керівник українського вишу презентував науковій спільноті Піднебесної очолюваний ним університет.

На знімку: ректор ВНТУ, професор Володимир Грабко (крайній праворуч) подякував побратимам з Китаю за надану допомогу.Фото з сайту Вінницького національного технічного університету.

До речі

Пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 «прискорюється». Про це днями заявив голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус, передає «Радіо Свобода». Голова ВООЗ вважає, що світові потрібно «ще більше запасів стійкості, терпіння, смирення та щедрості в наступні місяці».

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса, на планеті виявили 10,2 мільйона випадків COVID-19. Хвороба забрала життя понад 500 тисяч людей. Водночас понад 5,1 мільйона пацієнтів одужали.