Під час неї, зокрема, йшлося про незаконний візит кількох французьких депутатів Європарламенту до окупованого Криму.

Перша заступниця міністра привернула увагу посла до неприпустимості контактів громадян Франції з представниками окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованих територіях України. В цьому зв’язку Еміне Джапарова звернулася з проханням офіційно відреагувати на незаконний візит делегації французьких депутатів Європарламенту на чолі з Тьєррі Маріані до Криму (30 червня — 2 липня).

Етьєн де Понсен, зі свого боку, підтвердив незмінну позицію офіційного Парижа щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, в тому числі, в рамках ООН та інших міжнародних організацій, а також запевнив, що передасть до МЗС Франції звернення Еміне Джапарової стосовно візиту французьких депутатів Європарламенту до Криму.

Крім того, представник України при ЄС Микола Точицький звернувся до керівництва Європарламенту із закликом засудити візит французьких євродепутатів до окупованого півострова. Він звернувся з листом до президента ЄП Давіда Сассолі та голови Комітету Європарламенту в закордонних справах Девіда Макалістера із закликом «рішуче засудити та відреагувати належним чином» на незаконний візит французьких євродепутатів до окупованого Криму. Микола Точицький наголошує, що така поїздка окремих євродепутатів до Криму є порушенням законодавства України та суперечить офіційній позиції ЄС щодо підтримки територіальної цілісності України.