Це випливає з опублікованого днями комітетом проекту військового бюджету. Таким чином, загальна допомога українській армії в 2021 фінансовому році (він почнеться вже в жовтні) може становити 275 мільйонів доларів.

Додаткові кошти передбачається витратити на підготовку особового складу, озброєння, логістику й розвідку. В США цього року демократи в Палаті представників і республіканці в Сенаті запропонують два варіанти військового бюджету, які зведе разом погоджувальна комісія.

Про рішення виділити Україні 250 мільйонів доларів як військову допомогу в 2020 фінансовому році Пентагон оголосив у червні. Кошти передбачалося використати на додаткове навчання військовослужбовців, закупівлю устаткування і консультації, «спрямовані на зміцнення спроможності України більш ефективно захищатися від російської агресії», наголосили в американському оборонному відомстві.

Як зазначає «Дойче велле», і демократи, і республіканці вносять до проекту військового бюджету інструменти зі стримування Росії. Якщо демократи передбачають на стримування Росії в Європі виділення 3,8 мільярда доларів, то республіканці включили в нього нові санкції проти газо-проводу «Північний потік-2».