Розмова А. Дуди з нібито генсеком тривала 11 хвилин. Пранкери закинули польському президентові також «український гачок». Зайшли, щоправда, здалека. Спочатку звинуватили його в «боротьбі з пам’ятниками Червоній армії в Польщі». На що президент відповів заперечно: «Ми не боролися з пам’ятниками. Мали кілька випадків. Лише кілька. Це не є великою проблемою». Тут росіяни одразу ж згадали про конфлікт з Путіним, на що отримали роз’яснення, що «з паном Путіним є дискусія про історію», бо той звинуватив поляків у розпалюванні Другої світової війни. На аргумент пранкерів, що «Росія теж внесла великий вклад у перемогу», А. Дуда відрізав: «Про це я добре знаю. Проблема в тому, що вони (росіяни. — Ред.) також окупували нашу країну». Це, як з’ясувалося, був «плавний» перехід до «українського питання». Пранкери ніби, між іншим, завели мову про те, що «українці теж це (боротьба з пам’ятниками. — Ред.) робили», на що польський президент знову ж без запинки відрубав, що «це відмінності (між росіянами і українцями й поляками. — Ред.) у розумінні історії. Росіяни кажуть, що ці пам’ятники були свідченням дружби, а для нас це була окупація».

Тут «Лексус» напряму запитав: чи не хотів би президент РП отримати території України, де його «підтримує багато людей»? Як ось у Львові. Відповідь Дуди була лаконічною: «Ні! Це — Україна». Коли ж пранкер продовжував наполягати, що «знає про цю справу», отримав ще твердішу відповідь: «Ні! Ні! Ні! В Польщі немає жодної дискусії на цю тему. Це нині територія України», додавши: «Це не є предметом політичної дискусії у Польщі. Ми не говоримо про це. Жодна політична сила про це не говорить».

Тоді пранкер зайшов ще з іншого боку, поставивши питання: «чи зрадіє» президент України, коли йому про це скажуть? Дуда й тут залишився на висоті: «Ми маємо дуже добрі відносини з Україною. Ми підтримуємо їх».

Спочатку факт цієї розмови підтвердили в адміністрації польського президента. Не приховував цього і сам А. Дуда. «В ході розмови я зорієнтувався, що щось не так. Генеральний секретар аж так добре не вимовляє слова «Зубрівка», хоча голос був дуже схожий», — написав глава Польської держави на своїй сторінці у Твіттері.

Варто згадати, що польський президент не перший серед чільних світових політиків, яких вдалося «розіграти» російським пранкерам. Раніше на цьому «попалися»: Олександр Лукашенко, Борис Джонсон, принц Гаррі, Реджеп Тайїп Ердоган, Жан Клод Юнкер, Еммануель Макрон. Наприкінці минулого року «Лексус» намагався «розвести» також президента України, але розмова тривала лише 30 секунд.