Явка становила 50,84%, що значно нижче, ніж на попередніх виборах 2016 року.

Після обробки ще 80% бюлетенів екс-прем’єр Зоран Заєв, котрий є і лідером партії Соціал-демократичний союз Македонії (СДСМ), яка очолила коаліцію «Можемо», оголосив про її перемогу. На той час коаліція лідирувала з 36,5% голосів, а опозиційна партія ВМРО-ДПМНЄ була другою з 35,4%. Одна з проалбанських партій — Демократичний союз за інтеграцію (ДСІ) — заручилася підтримкою 10%. Незважаючи на такий невеликий розрив, Зоран Заєв оголосив про перемогу коаліції «Можемо». Він привітав усіх учасників коаліції і заявив, що із 120 місць у парламенті вона матиме 49 місць, опозиція — 46. Він ще раз повторив, що всі передвиборні обіцянки коаліція-переможниця буде виконувати. «Збільшимо зарплати й пенсії, повернемо гроші всім громадянам. Ми подамо руку всім, хто потребує підтримки», — запевнив лідер СДСМ.

За останнім даними Державної виборчої комісії, після обробки 90% бюлетенів коаліція «Можемо» утримує лідерство з 36,15% голосів виборців, у ВМРО-ДПМНЄ — 34,73%, а в Демократичного союзу за інтеграцію — 11,5%.

Якщо таке співвідношення залишиться і після обробки всіх бюлетенів, то президент Північної Македонії повинен буде вручити Зорану Заєву мандат на формування нового уряду. Але, щоб мати стійку більшість у парламенті, йому доведеться домовлятися про партнерство з Демократичним союзом за інтеграцію та іншими партіями, які отримали по два—три депутатські мандати. Однак лідери ДСІ, який раніше входив до коаліції із СДСМ, ще до виборів заявили, що не вступатимуть у коаліцію з жодною із партій, які перемогли.