Про це заявив директор програми Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я Майкл Райан, повідомляє Укрінформ.

За його словами, ВООЗ не знає, скільки жителів Землі мають перехворіти на COVID-19, щоб можна було говорити про наявність у людства колективного імунітету. На думку більшості вчених, це десь між 60% і 80%. Інші вважають, що менше.

«Хоч би яка була ця частка, ми не близькі до неї, а це означає, що вірус ще довго коситиме наше суспільство, перш ніж ми досягнемо цього рівня імунітету», — заявив М. Райан. На його думку, ідея, що мета може полягати в досягненні колективного імунітету, суперечить контролю над хворобою. «Щоб отримати імунітет у 70%, ми мали дозволити вірусу розповсюджуватися. І що б ми тоді побачили? Переповнені лікарні, багато померлих», — переконаний фахівець.

За інформацією ВООЗ, станом на ранок 30 липня у світі зафіксували понад 17,1 млн випадків захворювання на COVID-19, із них 670 201 — летальний, 10 697 976 осіб одужали.

Цитата

Посол Угорщини в Україні Іштван ІЙДЯРТО (на знімку) наголошує на необхідності збільшення кількості контрольно-пропускних пунктів на кордоні Угорщини та України:
«Як ви бачите, COVID-19, який насправді є жахливою річчю, порушив багато важливих тем. Наприклад, якщо ми хочемо зберегти нормальний дорожній рух між країнами, нам потрібні контрольно-пропускні пункти на кордоні. Якщо ми їх закриємо і залишиться лише один, будуть проблеми. Важливо забезпечити наших громадян стількома об’єктами інфраструктури, наскільки можливо. Схоже на те, що навіть наявних двох великих контрольно-пропускних пунктів і декількох менших — цього недостатньо», — сказав І. Ійдярто
в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».