Їх підозрюють у підготовці теракту. Про це заявив держсекретар Ради безпеки Білорусі Андрій Равков, повідомляє TUT.by.

За його словами, до 200 бойовиків перебували на території Білорусі, 33 затримані, пошуки інших тривають. Усі затримані — громадяни Російської Федерації, 14 із них згадуються у базі «Миротворець» як учасники воєнних дій на Донбасі.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав затримання надзвичайною подією. По даному інциденту до МЗС Білорусі викликано послів України і Росії. Слідчий комітет проводить перевірку.

Речниця Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко запевнила, що відомство уважно стежить за цією ситуацією. «Україна давно попереджала, що учасники російських окупаційних сил та незаконних збройних формувань, які брали участь у бойових діях на сході України, використовуються в інших точках світу і становлять загрозу. Виявлення цих бойовиків у Білорусі підтверджує цей факт і свідчить, що вони можуть бути використані для дестабілізації ситуації в Білорусі напередодні президентських виборів. У зв’язку з цим наголошуємо, що Україна розвиває добросусідські відносини з Білоруссю, всебічно підтримує її суверенітет і незалежність», — прокоментувала речниця МЗС.

За її словами, питання щодо можливої екстрадиції чи інших правових дій будуть вирішуватися відповідними правоохоронними та спеціальними органами.