Днями мусульмани розпочали щорічне паломництво (хадж) до міста Мекки в Саудівській Аравії. Цього року влада країни дозволила приїхати близько 10 тисячам паломників. Для порівняння — минулого року в хаджі брали участь 2,5 мільйона мусульман з усього світу.

Взяти участь у паломництві можна лише за умови негативного тесту на COVID-19. Під час хаджу учасники мають носити захисні маски, дотримуватися дистанції. Також паломникам видали спеціальний одяг із стійкого до бактерій матеріалу.

На місці паломництва — навколо головного святилища мусульман Кааби (на знімку) — працюють мобільні бригади лікарів. Також робітники чистять та дезінфікують територію навколо Кааби.

Цього року влада Саудівської Аравії заборонила паломникам торкатися святилища, щоб обмежити ймовірність зараження. Також усі паломники повинні будуть пройти карантин після хаджу.

Хадж — паломництво до священної для мусульман Мекки, де народився пророк Мухаммед, яке здійснюється на початку 12-го місяця мусульманського місячного календаря. Згідно з Кораном, здійснити хадж хоча б раз у житті має кожен повнолітній мусульманин, якщо йому дозволяють стан здоров’я та фінансові можливості, повідомляє «Дойче велле».

Фото з Твіттеру.