Це пов’язано з побоюваннями, що через коронавірус буде неможливо провести «класичні» вибори — на виборчих дільницях.

Напередодні президент Дональд Трамп у Твіттері припустив можливість перенесення голосування. «Через загальне голосування поштою вибори в 2020 році стануть найбільш недостовірними і нечесними. Це стане великою ганьбою для США. Відкласти вибори, поки люди не зможуть як слід, надійно та безпечно проголосувати?» — таким риторичним запитанням завершив свій допис Д. Трамп.

Це припущення президента викликало жваву дискусію. Зрештою більшість виступила проти перенесення дати голосування, і сам президент уточнив, що не хотів би змінювати день виборів. «Однак водночас я не хочу сфальсифікованих виборів», — заявив він учора під час прес-конференції у Білому домі.

На думку Д. Трампа, відправляти в день голосування мільйони бюлетенів поштою нерозумно, тому що немає можливості захистити цей процес від порушень і від втручання ззовні. «При такому варіанті іншим країнам буде набагато простіше втрутитися у вибори. Адже можна підробляти бюлетені», —- пояснив президент США, слова якого цитує «Дойче велле».

Тож поки що не зрозуміло, які зміни буде внесено у виборчий процес у США. Водночас зрозуміло те, що вони необхідні й розробляються саме зараз.