Від початку протестів, учасники яких вимагають відставки прем’єра, уряду й головного прокурора, Б. Борисов провів косметичний ремонт кабінету, звільнивши міністрів фінансів, внутрішніх справ і туризму. А також підтримав малий та середній бізнес і туристичну галузь, погодився зі зниженням ПДВ з 20% до 9% на вино, пиво, послуги туроператорів, фітнес-клубів і басейнів.

Але й це не влаштувало протестувальників, які до своєї повної перемоги перекрили в столиці кілька ключових перехресть і встановили на них намети. Міській владі довелося змінювати майже 20 автобусних і тролейбусних маршрутів, а власникам автомобілів шукати альтернативних шляхів для проїзду центром Софії. А протестувальники в Старій Загорі встановили намети на магістралі, що веде до чорноморських курортів, у  Благоєвграді й Хаскові — на кілька годин перекривали рух на шосе, що ведуть до Греції і Туреччини. Все це викликало в болгар не тільки гнів, а й здивування: чому уряд не реагує на хаос?

І ось у середу понад 3000 активістів правлячої партії з усією країни приїхалиі на збори активу. Протестувальники пообіцяли пропустити їхні автомобілі через вузлові перехрестя Софії, але попередили, що уважно стежитимуть за тим, які рішення запропонують активісти своєму лідерові для виходу з кризи. Вони наголосили єдиним правильним кроком стануть: відставка уряду й проведення дострокових парламентських виборів.

Великий хурал активістів партії ГЄРБ розпочався  рівно опівдні. Й, усупереч усім прогнозам політологів, завершився всього за одну годину. У своїй промові прем’єр-міністр Бойко Борисов дав чітко зрозуміти, що уряд і парламент повинні в цей важкий час продовжувати роботу й найближчим часом приступити до формування бюджету на наступний рік. Але заявив, що готовий піти в будь-який момент у відставку, як того вимагають «оплачувані» протестувальники. А поки що, без додаткових консультацій з коаліційними партнерами, робити цього він не буде.