Кольорами українського прапора засяяли найвища споруда у світі — вежа «Бурдж-Халіфа» (Дубай), два мости через Босфор у Стамбулі, телевежі в столицях Туреччини та Малайзії, будівля парламенту в Південній Австралії (Аделаїда) тощо.

А посол України в Австралії Микола Кулінич повідомив, що український прапор «уперше в історії отримає космічне селфі». В рамках Національного тижня науки, який 15—23 серпня відбувався в Австралійській столичній території, посольство України експонувало наш стяг для аерозйомки супутником, що пролетів 770 км над землею. Фото буде оприлюднено Австралійським космічним агентством на початку вересня.

У багатьох країнах, у зв’язку з пандемією, акції відбувалися в режимі онлайн. Так, українці у Лос-Анджелесі організували віртуальний концерт. Віртуально святкували і в Канаді. Урочисті заходи транслювали телеканали OMNI-TV, «Контакт» і Українське радіо в Торонто.

Згадували про День Незалежності навіть у ланцюгу солідарності з білоруським народом, який цього дня простягся на кордоні Литви та Білорусі. І поруч з білоруськими прапорами піднімали й українські. Зокрема, колишня президентка Литви Даля Грібаускайте, що також приєдналася до акції, привітала у Твіттері українців з Днем Незалежності (на знімку).

До слова, отримував привітання в ці дні й «Голос України». Наша громада в Сіднеї (Австралія) написала: «Зараз непрості часи, втім, незважаючи на постійні агресивні дії проти неї, Україна впевнено стоїть на ногах та буде жити в демократії та мирі». Наші співвітчизники звертаються в молитві з проханням благословити всіх українців, особливо тих, хто ризикує життям, захищаючи Націю». Також надійшло вітання від почесного консула України у провінції Місьонес (Аргентина) Дієго Лоренсо Муруняка.