Така заяву зробила прес-служба ДПС після засідання верховної ради партії, на якому обговорювалися результати та причини того, що її кандидати не змогли набрати більшість голосів, необхідних для формування уряду, хоча й випередили своїх конкурентів. Але жодна політична сила, що одержала мандати в новому парламенті, не захотіла вступати до коаліції із ДПС. "Виходячи з обставин, з яких ми не можемо сформувати парламентську більшість, а тому й новий уряд з нинішніми коаліційними партнерами, результат виборів являє собою неуспіх (поразку)", – пояснили члени керівного органу свою позицію однопартійцям. 

Так, на цих виборах Демократична партія соціалістів одержала більше за всіх голосів виборців – 35,06 відсотка, коаліція "За майбутнє Чорногорії" з 32,52 відсотками виявилася другою, за нею підтяглися ще дві коаліції "Мир – це наша нація" і "Чорним по білому". Ці три опозиційні коаліції домовилися не вступати в союз із ДПС, якому не вистачало всього одного мандата в 81-містному парламенті, а виступити проти партії Джукановича єдиним фронтом. 41 мандат дає змогу колишній опозиції мати нехай і мінімальну більшість у парламенті, а також можливість формування свого уряду. 

" Така воля громадян, і ми будемо її поважати. Однак ми продовжимо боротьбу, але тепер як опозиція", – заявив лідер ДПС і президент Чорногорії Міло Джуканович. Він додав, що ДПС піде в опозицію, але й далі залишатиметься найсильнішою політичною партією Чорногорії. А її головною метою залишиться збереження цивільної держави і зміцнення міжнаціональної злагоди.

Лідер коаліції " За майбутнє Чорногорії" Здравко Кривокапич заявив, що готовий до формування нового уряду, до якого ввійдуть експерти, а не політики. Цей хід багато політологів пояснюють тим, що в передвиборних гаслах Кривокапич і його партнери не раз висловлювалися проти членства країни в НАТО, проти зближення з ЄС, а наголошували на тіснішій співпраці з Росією та Сербією. Але більшість громадян країни не підтримають зміну курсу на російський напрям. Тому всі очікування Москви і Белграда того, що Чорногорія потрапить до їхньої зону впливу, можуть не виправдатися, а Кривокапич зможе це пояснити тим, що експерти не рекомендують цього робити. 

Але з перемогою об'єднаної коаліції не всі так гладко, як їй би хотілося. У неділю в столиці Чорногорії пройшла масова акція протесту проти передачі влади в руки просербських політиків. На площі Незалежності Подгориці зібралося, за дуже скромними даними поліції, майже 50 тисяч людей. Деякі з них на особистих автомобілях і автобусах приїхали до столиці, щоб висловити свою незгоду із приходом до влади сил, які готові працювати під диктування Белграда та Москви, виступали проти вступу Чорногорії до НАТО та продовження переговорів про приєднання її до Європейського Союзу. Лейтмотивом усіх тих, хто виступав на мітингу, було нагадування: "Це не Сербія", а також вимога не віддавати державу в руки просербських сил. Вони згадали злочини сербських четників у країні й вимагали від президента не допустити можливості їхньої появи в країні. Над натовпом розвівалися національні прапори Чорногорії та прапор Європейського Союзу.

Патріоти під час акції протесту стежили за порядком на площі, тому небажаних інцидентів не було. Поки що про реакцію коаліції, які отримали в результату виборів 41 мандат у парламенті, і президента повідомлень не надходило.