Перед зустріччю президента Александра Вучича й прем’єр-міністра Авдулли Хоті він заявив журналістам, що задоволений тим, що вони погодилися продовжувати обговорення проблем і знаходити шляхи їхніх розв’язань. Але зазначив, що бути посередником на таких переговорах дуже важка робота, бо вони проходять у напруженій обстановці, і сторони  нелегко знаходять спільну мову.

Коли делегації розсілися на місцях, організатори зустрічі оголосили, що до порядку денного включені такі животрепетні питання — пошук людей, які зникли безвісти в роки воєнних дій, доля переміщених осіб, а також економічні проблеми. І відразу президент Александр Вучич зажадав включити в нього питання про створення Співтовариства сербських громад у Косово, що передбачалося документом про принципи нормалізації відносин між Белградом і Приштиною, який було підписано першими особами у квітні 2013 року. Глава Сербії зазначив, що в Косово ніхто навіть пальцем не поворухнув, щоб розпочати виконання цього пункту угоди. Для Белграда дуже важливим залишається й питання про нерухомість громадян Сербії, що залишилася в краї, який відділився, а також розв’язання фінансових проблем.

Вимогу Вучича було враховано, і після закінчення переговорів він заявив журналістам, що «не може бути незадоволеним». За його словами, для сербської делегації найважливішою темою, яку обговорили в Брюсселі, була економіка, включаючи вільну торгівлю, усунення всіх бар’єрів, що заважають пересуванню людей, послуг і капіталів. Тому Сербія наполягала, щоб у майбутньому жодна зі сторін не запроваджувала додаткових такс і мит.

Сторони також погодилися відкрити свої архіви, щоб пролити світло на місцезнаходження поховань більш як 539 сербів і 1000 албанців, які внесені до списку тих, хто безвісти пропав. Розмову про створення Співтовариства сербських громад у Косово глави делегацій домовилися продовжити 17 вересня на рівні експертів, а 28 вересня обговорити це питання на ще одній особистій зустрічі.

Вучич повідомив, що після формування уряду всі питання двосторонніх відносин із Приштиною представить виконавча влада на обговорення парламенту. А він не ухвалюватиме одноособових рішень.