Про це він повідомив під час недавньої прес-конференції у Білому домі, інформує «Голос Америки».

«Ми будемо мати вакцину зовсім скоро. Можливо, навіть перед дуже особливим днем. Ви знаєте, про який день я кажу», — натякнув Дональд Трамп. Раніше в деяких американських ЗМІ з’явилась інформація, що вакцину готують до випуску ще до президентських виборів у США, які відбудуться 3 листопада.

Нині два проекти з розробки вакцини, до яких залучені американські компанії, вийшли на фінальні стадії. А Центр з контролю і запобігання захворювань США радить посадовцям зі сфери охорони здоров’я готуватися до розповсюдження вакцини уже наприкінці жовтня.

Водночас напередодні заяви Д. Трампа у ВООЗ застерегли уряди країн від оприлюднення політично вмотивованої інформації щодо пандемії. «Намагання представити надто спрощені рішення для людей — це не довготермінова стратегія, яка переможе», — сказав журналістам виконавчий директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Раян. Напередодні також стало відомо, що дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) очолить процес поставки вакцин від коронавірусу до країн з низьким та середнім рівнем доходів. В ЮНІСЕФ підкреслили, що закупівля та поставка вакцин від COVID-19 стане наймасштабнішою в історії операцією такого типу. Спеціалісти Фонду відзначають, що сьогодні вже кілька препаратів, що перебувають у розробці, «вселяють надію», повідомляє Центр новин ООН.