Полум’я охопило й найближчий маслиновий гай. Мешканці табору почали в паніці залишати його. Натовп із мігрантів направився в порт міста Мітіліні, але поліцейські перекрили всі підходи до причалів, щоб біженці не почали штурмувати пороми, які пливуть на материк. Дороги в найближчі села перекрили самі жителі острова.

Про причини пожежі надходять суперечливі відомості. Грецьке інформаційне агентство повідомило, що пожежу в таборі влаштували самі біженці, щоб звернути увагу міграційної влади на його переповненість і жахливі умови життя. На території, що розрахована на 2 800 осіб, зараз розміщено майже 13 тисяч. До того ж в «Морії» минулого тижня було зафіксовано перший випадок захворювання на коронавірус, а до вівторка там уже було 35 підтверджених випадків. Але хворі не були ізольовані від інших мешканців табору.

Як повідомили ЗМІ острова Лесбос, пожежні, які приборкують пожежу, не підтримують версію про навмисний підпал і закликають не звалювати всю провину на біженців. Причини загоряння з’ясують після того, як усі вогнища потушать.