Це стосується не тільки громадян країни, а й усіх іноземних туристів. При цьому без масок не можна з’являтися не тільки в закритих приміщеннях і місцях масового скупчення людей, а й на вулицях, у парках, на пляжах, біля відкритих басейнів, не кажучи вже про громадський транспорт. Порушників очікують величезні штрафи.

А ще в усіх без винятку провінціях Туреччини заборонили не тільки музикантам і співакам виступати вживу в ресторанах, барах, кафе та нічних закладах, а навіть включати музичні записи. Влада вважає, що музика приваблює до цих закладів багато народу, а це в ситуації, що склалася, не тільки не бажано, а й небезпечно.

Болгари, які звикли у вересні й жовтні відпочивати на морських курортах сусідньої Туреччини, тепер задумалися. Можливо, краще відпочивати в країні на Чорному морі, де не такі суворі заходи безпеки. До того ж майже всі працюючі готелі на чорноморських курортах Болгарії з початку вересня знизили ціни майже на 30 % і тут не забороняють перебувати на пляжах і в ресторанах без масок.