Під час вручення ключів від авто для сільської медицини.

80 одиниць транспорту вже придбано, до кінця року закуплять решту.

Про це повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов під час вручення ключів від 40 одиниць новеньких іномарок — швидкісних і високопрохідних «Рено». Подія відбувалася на площі імені Василя Стуса в обласному центрі.

Поруч стояли автомобілі, ключі від яких отримували головні лікарі Центрів первинної медико-санітарної допомоги. У регіоні налічується 54 такі заклади, 7 з яких збудовано протягом останніх років, ще 8 — у стадії завершення будівництва.

Капітально відремонтовано цього року 31 амбулаторію.

Як зазначив Сергій Борзов, така увага до закладів первинної медицини пояснюється необхідністю створити належні умови для поліпшення якості обслуговування сільських мешканців. Цей транспорт сприятиме роботі медиків. До речі, цього року область отримала найбільшу кількість машин. Якщо 2018-го було придбано 14 одиниць, 2019-го — 17, то цьогоріч — уже 80, а очікується ще 44.

Стимулом у роботі медичних працівників на селі стало підвищення платні. За інформацією обласного департаменту охорони здоров’я, зарплата сімейного лікаря зросла в понад два рази і становить в середньому 16 тисяч гривень на місяць.

Незважаючи на це, забезпечення кадрами сільської медицини залишається одним з вузьких місць.

Фото з сайту Вінницької облради.