Також можлива його трансляція через гучномовці, встановлені на спеціальних автомобілях.

Так у Німеччині вперше буде проведений День попередження. Плановано, що така акція відбуватиметься щороку, кожного другого четверга у вересні. Влада пояснює, що бувають ситуації, коли громадяни мають вживати екстрені заходи для власної безпеки. Стихійні лиха, робота з виявленими боєприпасами минулої війни, наслідки терактів чи непередбачені регламентом радикальні маніфестації — всім цим подіям неможливо запобігти навіть у найбільш організованому суспільстві. Запобігти неможливо, але цілком можливо вжити заходи швидкого реагування.

Одним з них є інформування населення. Як люди реагуватимуть на сигнали, вирішено вперше перевірити цього року. Федеральний уряд через Управління цивільного захисту та допомоги під час стихійних лих спрямує радіостанціям, серверам додатків, таким як NINA (Federal Emergency Information and News App) повідомлення.

Завданнями і метою встановленого Дня попередження є не лише інформування населення про можливості екстреного оповіщення, а й перевірка злагодженості роботи федеральних органів з органами, котрі відповідають за боротьбу зі стихійними лихами на муніципальному рівні.

Функціонування необхідних пристроїв, доступних громадянам, таких, як цифрові рекламні простори, сирени та радіостанції також будуть перевірені. Але в День попередження (Warntag 2020) від громадян не вимагатимуться жодні заходи обережності.

Берлін.