Про це в ефірі чорногорського телебачення оголосив голова попереднього скликання Скупщини Іван Брайович. Він повідомив, що з цією датою початку роботи парламенту погодилися представники всіх коаліцій і партій, які зібралися в середу на попередню зустріч. Перше засідання Скупщини нового скликання проходитиме під головуванням найстаршого депутата Міодрага Лекича з коаліції "Мир - це наша нація", йому асистуватиме наймолодший депутат Максим Вучинич з коаліції "За майбутнє Чорногорії". Безпосередньо після установчого засідання парламент візьметься за формування нового уряду.

ЦВК Чорногорії 14 вересня оголосила про остаточні результати виборів, згідно з якими право на створення уряду отримала об'єднана коаліція, яка отримала в парламенті 41 депутатське місце, а керувала країною протягом трьох десятиліть Демократична партія соціалістів (ДПС), лідером якої є президент Чорногорії Мило Джуканович, лише 30.

Лідер найбільшої передвиборної коаліції "За майбутнє Чорногорії" Здравко Кривокапич заявив, що одним з перших кроків нового парламенту буде скасування закону про свободу віросповідання, який було прийнято в грудні 2019 року і який викликав масові протести в країні. Опозиція вважає, що через нього багато вірян відвернулися від ДПС і на виборах віддали свої голоси їхнім політичним опонентам. Тепер переможці виробляють спільну позицію щодо спірного закону і винесуть її на обговорення депутатів.

У плани Кривокапича входить і налагодження відносин з Росією. "30 років тому ми бачили в росіянах найближчих людей, і наші відносини були дуже дружніми. Але Джуканович став проводити політику в дусі Тіто, і наші відносини почали погіршуватися. Тому скажу найголовніше: ми налагодимо хороші відносини з усіма країнами, зокрема, звичайно, з Росією", - розповів про свої міжнародні плани Здравко Кривокапич, якого пророкують на посаду прем'єр-міністра.