За останню добу в країні було проведено 5 209 тестів на COVID-19, з яких 516 з позитивним результатом. Нині в медзакладах проходять лікування 1 063 особи, з них 56 перебувають у реанімаційних відділеннях. Загальна кількість смертних випадків зросла до 880.

Головний державний інспектор охорони здоров'я Ангел Кунчев в ефірі телеканала «Нова ТВ» повідомив, що система охорони здоров'я може довго триматися у разі збільшення кількості заражених коронавірусом до 500 людей на день. «У нас усе ще є резерви, але це не означає, що в країні не буде областей, які опиняться у критичному становищі. Зараз у лікарнях зайнято 14-15 відсотків місць, призначених для пацієнтів з коронавірусом», -- заявив він.

Зростання кількості заражень становить найбільший ризик для людей похилого віку і тих, хто має хронічні захворювання. Тому в Національному штабі по боротьбі з поширенням коронавірусу обговорюється можливість запровадження обмежень для них. За словами Ангела Кунчева, епідеміологи розглядають три сценарії сурових заходів, обов'язкових для людей похилого віку. Перший і найлегший - визначення кількох годин на добу, коли їм буде дозволено виходити з дому для покупок і прогулянок. Другий -- буде введено заборону на віддалення від дому на велику відстань. Третій й найсуворіший -- повна ізоляція. Він додав, що останній сценарій малоймовірний. Але наголосив: якщо в інших країнах запровадять суворіші заходи, то це буде змушена зробити й Болгарія.

Головний державний інспектор охорони здоров'я вважає, що введення нових обмежень не настільки важливе, як дотримання вже запроваджених на початку епідемії. Він ще раз попередив: нині на перший план виходить особиста самосвідомість кожного. «Якщо ми самі не будемо уважніші й не докладемо зусиль з дотримання особистої гігієни та заходів захисту, то жодні нові обмежувальні заходи нам не допоможуть», - зазначив інспектор.