У парламенті Боснії і Герцеговини вперше за час поширення коронавірусу було порушено питання про… створення міністерства охорони здоров’я, яке відстежувало б епідеміологічну ситуацію в країні й займалося б усіма питаннями, що стосуються захисту та лікування людей від COVID-19.

Сьогодні кабінет міністрів цієї держави складається з дев’яти міністерств і ще п’яти постійних управлінь. Відомства, відповідального за здоров’я населення, у країні як такого немає. І, як повідомляє видання Dnevni avaz, на засіданні парламенту, що відбулося в четвер, більшість депутатів проголосувала проти пропозиції свого колеги Дениса Бечировича про створення мінохоронздоров’я. Для цього необхідно було внести лише поправку до закону про міністерства та інші органи виконавчої влади Боснії і Герцеговини. З незрозумілих причин вони відмовилися це робити й відхилили законодавчу ініціативу Бечировича.

Після голосування Бечирович висловив жаль із цього приводу й заявив журналістам, що дуже скоро його колеги зрозуміють, якої фатальної помилки вони припустилися. Адже епідеміологічна ситуація в країні погіршується з кожним днем, а за боротьбу з пандемією коронавірусу конкретно не відповідає жодне з відомств.