Вантажівка, з незрозумілих причин, стояла на шосе поблизу села Лесово, що розташоване поблизу болгарсько-турецького кордону.

Інцидент стався о шостій вранці, коли ще було темно. За словами старшого інспектора дорожньої поліції Ніколая Крушарського, водій мікроавтобуса втратив контроль і врізався у вантажівку. Крім того, жоден із пасажирів мікроавтобуса не був пристебнутий пасками безпеки. На жаль, водій мікроавтобуса не зможе пояснити, як усе було - він і ще двоє пасажирів загинули на місці, а решта 16 було доправлено до лікарні найближчого обласного центру Ямбол. Пізніше жінку і її 17-літню доньку, які перебували в тяжкому стані, перевезли до столичної клініки.

Окружна прокуратура Ямбола заарештувала на 72 години водія фури з українською реєстрацією. Ним виявився 51-річний громадянин Молдови Бекіян Октавіян. За словами окружного прокурора Дойчина Дойчева, йому пред'явлено обвинувачення в заподіянні смерті з необережності трьом особам і завданні середніх тілесних ушкоджень іншим пасажирам. Він зазначив, що на водія очікує покарання від 5 до 20 років ув'язнення. «Вантажівка стояла на шосе протягом кількох годин, що є порушенням закону про дорожній рух -- у такий спосіб вона була перешкодою для всього транспорту, що рухався по шосе. Цілком можливо, і мікроавтобус рухався з неймовірною для нічних умов і мокрого дорожнього покриття швидкістю, що й призвело до фатального зіткнення», -- цитують співробітника окружної прокуратури болгарські ЗМІ.