Ці обставини змусили уряд посилити захисні заходи та контроль над їх виконанням.

Із четверга носіння захисних масок стало обов’язковим не лише в закритих місцях загального користування і транспорті, а й на вулицях. Штрафуватимуть навіть тих, хто займається спортом у приміщеннях чи робить пробіжки вулицями, а також осіб, які працюють у приміщенні, куди не заходять сторонні. Запроваджено заборону на проведення весіль та інших сімейних урочистостей. У закритих приміщеннях забороняється збиратися в групи більше чотирьох осіб.

У зв’язку з тим, що на коронавірус занедужали вже три депутати парламенту, керівництво вищого законодавчого органу оголосило, що почалася підготовка до його роботи у віддаленому режимі. Але проти виступили депутати з фракції ВМРО-ДПМНЄ, що перебуває в опозиції до правлячої коаліції. Її представник Антоніо Мілошоскі заявив, що віддалений режим є прямим порушенням конституції, де чітко прописано: депутати мають бути присутні на парламентських засіданнях, а не просто брати участь у них. Особистої присутності народних представників під час прийняття всіх рішень вимагає і регламент парламенту.

До того ж, на думку опозиції, переведення парламенту на роботу в онлайн-режимі є несправедливим стосовно тисяч громадян, котрі працюють суддями, продавцями, вчителями, від яких вимагають обов’язкової присутності на робочому місці.