Президент Азербайджану Ільхам Алієв оголосив про взяття ще восьми селищ на південній ділянці фронту, а вірменська сторона визнала, що супротивник за час перемир’я просунувся вперед.

Міністерство оборони Азербайджану також повідомило, що 14 жовтня було атаковано ракетні установки «Ельбрус», які нібито готували обстріл азербайджанських мирних міст з території Вірменії. Таким чином, Баку уперше визнав, що завдав удару по території Республіки Вірменія, а не Нагірного Карабаху.

У відповідь міністерство оборони Вірменії виступило із заявою, в якій зазначається, що азербайджанські військові сили атакували військову техніку на території іншої держави, пояснюючи це лише припущенням, що техніка була готова вдарити по населених пунктах Азербайджану. «Вірменські збройні сили залишають за собою право брати під приціл будь-який військовий об’єкт чи рух військових частин на території Азербайджану, керуючись такою саме логікою», — йдеться у заяві, яку поширила в Фейсбуці речниця міністерства Шушан Степанян.

Учора представник міноборони Вірменії Арцрун Ованісян повідомив у Фейсбуці, що між Вірменією та Азербайджаном тривають важкі бої у північному та південному напрямках.

Натомість президент Азербайджану поклав відповідальність за бойові дії на Єреван. «Я направив відкритий меседж уряду і народу Вірменії, що вони повинні припинити спроби повернути звільнені території. Це призведе тільки до нових жертв і кровопролиття», — написав він учора в Твіттері. Днем раніше Ільхам Алієв заявив, що Азербайджан має могутню армію і йтиме до своєї мети до кінця. «Після війни почнеться нова ера Азербайджану, регіону», — написав він у Твіттері.