Він уже побував на майданчику, який ще в лютому було відведено під будівництво нового реактора й схвалено національним Агентством з ядерного регулювання. Керівник уряду також повідомив, що проект розроблятиметься американськими фахівцями з урахуванням усіх сучасних технологій, а сам реактор, виготовлений у США, працюватиме на американському ядерному паливі.

У середу на плановому засіданні уряду міністру енергетики Болгарії Теменужці Петковій було доручено вжити необхідних дій для початку переговорів за участі фахівців «Болгарського енергетичного холдингу» з компаніями США, які займаються розвитком нових атомних технологій цивільного призначення, включаючи невеликі модульні реактори. Болгарським енергетикам належить вивчити можливості американців, їхні умови, ціни, гарантії і терміни, за які вони беруться розробити проект і реалізувати його. До 31 січня наступного року міністр має доповісти уряду про результати переговорів.

«Ми продовжуємо не тільки експлуатувати наявні ядерні потужності в Болгарії, а й думаємо про будівництво нових. Це має стратегічне значення для енергетичної безпеки країни», - наголосив прем'єр-міністр Бойко Борисов.

Цю заяву місцева політичні аналітики вважають чітким сигналом усім протестувальникам і тим, хто вимагає відставки прем'єра, - до нових парламентських виборів уряд виконуватиме свої обов'язки й працюватиме на довгострокову перспективу.