Як пише видання, новітні акустичні пристрої своїми децибелами можуть пошкодити слух і спричинити нервові розлади. Їх іноді застосовують органи правопорядку деяких країн для розгону демонстрацій. Крім того, Туреччина має дані, що влада Греції посилила прикордонну поліцію чотирма безпілотниками, які контролюватимуть прикордонну зону з повітря, а також 10 броньованими автомобілями й п’ятьма катерами, які курсуватимуть уздовж прикордонної лінії річкою Маріца.

Правозахисні організації, за повідомленнями турецьких ЗМІ, закликають грецьку владу відвести звукові гармати з прикордонної зони й не застосовувати заборонену міжнародними угодами тактику охорони кордону. Правозахисники на весь голос критикують негуманне ставлення грецьких прикордонників до мігрантів.

Однак Афіни категорично заперечують наявність забороненої звукової зброї у прикордонної поліції. Зі свого боку вони обвинувачують турецьких колег у тому, що ті на патрульних катерах супроводжували човни з біженцями до прикордонної межі, а також указують мігрантам сухопутні маршрути для зручного перетинання кордону.

Хоч би як там було, грецька влада занепокоєна появою нової хвилі біженців, тому посилює охорону зовнішніх кордонів ЄС.