«Збройні сили Азербайджану підняли прапор над древнім Худаферинським мостом... Карабах — це Азербайджан!» написав він. Також президент повідомив про взяття 13 населених пунктів Нагірного Карабаху.

Ці заяви прозвучали після того, як було порушено гуманітарне перемир’я, про яке сторони за сприяння співголів Мінської групи ОБСЄ і особистого посередництва президента Франції Еммануеля Макрона домовилися 17 жовтня. Баку поклав відповідальність за зрив перемир’я на вірменську сторону.

Натомість Єреван офіційно звинуватив збройні сили Азербайджану в поновленні бойових дій, які перейшли в широкомасштабний наступ на південному фронті. Вчора представник міноборони Вірменії Арцрун Ованнісян написав у Фейсбуці, що важкі бої на південному фронті тривають.

Учора прес-служба президента Азербайджану також повідомила, що Ільхам Алієв дав інтерв’ю російському агентству ТАСС. І хоча його деталі не розкривають, однак сам факт, що державне агентство взяло інтерв’ю у президента країни, яка є супротивником підтримуваної Росією Вірменії, вже є показовим.

Тим часом президент Вірменії Армен Саркісян в інтерв’ю виданню «Коммерсант» подякував Росії за підтримку і заявив, що Вірменія визнає незалежність Нагірного Карабаху, якщо стане зрозуміло, що Азербайджан не буде йти шляхом переговорів.

Хоча де-факто територію контролює Єреван, процес офіційного визнання суверенітету Нагірного Карабаху було зупинено після розпаду Радянського Союзу.