Про це повідомляє агенція Reuters. 180 осіб з цього списку вже перебувають в ув’язненні. Решту підозрюваних планують затримати найближчим часом, інформує агентство.

Убивство 47-річного Самюеля Паті, який працював учителем історії та географії в коледжі в передмісті Парижа Конфлан-Сент-Онорін, сколихнуло Францію. 16 жовтня на нього напав і обезголовив 18-річний чеченець Абдулах А., який народився у Москві. Як розповіли поліції свідки, під час нападу терорист вигукував «Аллах акбар!» За кілька хвилин до того, як нападника застрелила викликана на місце трагедії поліція, той розмістив у соцмережі фото з жертвою.

За словами глави антитерористичної прокуратури Жан-Франсуа Рікара, Абдулах А. у березні 2020 року отримав 10-річний дозвіл на проживання у Франції як біженець. Про його радикальні погляди поліції відомо не було, повідомляє DW.

Ще раніше вчитель став об’єктом цькувань з боку кількох батьків-мусульман, чиї діти навчалися у його класі, за те, що під час уроку, присвяченому свободі слова, показав учням карикатури на пророка Мухаммеда, опубліковані журналом Charlie Hebdo, які свого часу також спровокували напад на видання. Хоча, як розповіли учні, перш ніж показувати карикатури, вчитель запропонував дітям, котрих ці кариктури можуть образити, вийти на певний час з класу.

Президент Еммануель Макрон, котрий відвідав учбовий заклад, назвав убивство вчителя «ісламістським терористичним нападом». У неділю було затримано 11 підозрюваних у співучасті в злочині. Тисячі людей у французьких містах взяли участь в демонстраціях пам’яті Самюеля Паті.