Як повідомила газета «Катімеріні», відомство пропонує за жорстокість і знущання над тваринами запровадити суворіше покарання і вважати ці прояви кримінальним злочином з відбуванням терміну тюремного ув'язнення. 

Змінити законодавство вирішили після двох кричущих випадків знущання над вуличними собаками, що приголомшили всю країну. На острові Крит 55-річний грек вирішив за допомогою звичайних кліщів каструвати тварину й підвісив її до дерева. Добре, що в цей час повз проходив іноземний турист, який зчинив скандал і викликав поліцію до місця «операції». Другий випадок стався в Піреї. Тут місцевий учитель разом із  сусідом, який накинув металевий обруч на собаку, намагався вбити тварину ножем, завдавши їй  кілька ударів. Перехожі зупинили це.  ЗМІ повідомляють, що собак після порятунку прооперували й зараз вони видужують. Але країною прокотилася хвиля обурення з вимогою посилити покарання за подібне ставлення до тварин. 

Міністр сільського господарства Макіс Ворідіс зустрівся із правозахисником тварин Панайотісом Міласом і пообіцяв посприяти в створенні спеціальних загонів при відділах поліції муніципалітетів, які  стежитимуть за тим, щоб тварини не ставали жертвами знущань. 

Фото: ukrinform.ua