За останню добу із 11 505 проведених тестів на COVID-19 1 336 виявилися позитивними. Загальна кількість смертних випадків також переступила психологічну межу й сягнула 1 019. У деяких клініках уже не вистачає місць для хворих на коронавірус, і їх відправляють на домашнє лікування.

Усе це стало вагомою підставою для того, щоб із четверга, 22 жовтня, запровадити в країні обов’язкове носіння захисних масок на вулицях. Міністр охорони здоров’я Костадин Ангелов повідомив, що цей захисний захід діятиме, принаймні, до кінця листопада, а за необхідності термін його дії подовжуватиметься. На думку фахівців, це дозволить на 30 відсотків знизити число заражень COVID-19. «Ми прагнемо знизити кількість заражених, щоб якнайменше людей потрапляло до лікарень, і, звісно, аби менше пацієнтів помирало. Дуже важливо відзначити, що цей захід допоможе захистити й медиків, бо ви всі бачите, що відбувається в лікувальних закладах», — заявив Ангелов. Він пояснив, що подібні заходи вже запроваджено в багатьох балканських країнах.

Наступним кроком може стати заборона на вихід людей похилого віку з дому без вагомих причин і введення комендантської години для молодих. Міністр освіти й науки Красимир Вилчев повідомив, що з появою симптомів грипу чи COVID-19 у 20 відсотків учнів школи закриватимуться і переходитимуть на дистанційне навчання. Міністр повідомив, що на 21 жовтня на коронавірус хворіють 300 учнів і 293 викладачів та вихователів. За його словами, учнів і дітей у садках у 10 разів більше, ніж педагогів, а це означає, що учні рідко заражаються чи хворіють безсимптомно. Але дорослі легко підхоплюють небезпечні віруси від вихованців, і в них хвороба протікає в складних формах.