Стало відомо про стан українців, які 25 жовтня постраждали від нападу акули під час занурення на території заповідника «Рас Мохаммед», що поблизу міста Шарм ель-Шейх (Єгипет), де зупинка екскурсійних яхт заборонена.

«Спочатку туристи звернулися до гіда в готелі щодо придбання такої екскурсії. Їм відмовили та попередили, що уряд Єгипту заборонив дайвінг з плавальних засобів. Після цього туристи вирішили придбати таку послугу у третіх осіб поза межами готелю, в якому відпочивали», - розповів раніше туроператор «JoinUp». У МЗС також підтвердили, що наші туристи перебували на території заповідника, де діє офіційна заборона на будь-які види підводного плавання.

Після нападу матір з сином терміново доправили до міської лікарні Sharm International Hospital. «Мати отримала глибокі рани від укусів хижака. Дитина ж зазнала серйозніших травм: у неї була ампутована верхня кінцівка нижче ліктя, наявні глибокі рани на спині. Станом на сьогодні мати вже переведена до стаціонару лікарні. Дитина все ще перебуває в реанімації, їй надається хірургічна допомога», - йдеться у повідомленні Посольства України в Єгипті в Фейсбуці.

Принагідно посольство звертає увагу, що з 1 листопада 2019 року влада губернаторства Південний Синай ввела заборону на заняття водними видами спорту, включаючи дайвінг та снорклінг, з водних суден для осіб, які не мають відповідних сертифікатів.