Суди Джорджії та Мічигану відхилили позови республіканців, однак учора юристи Трампа спробували зупинити підрахунок і в штаті Невада. А чинний президент пообіцяв оскаржити результати виборів у всіх штатах, де перемогу перебрав його суперник демократ Джо Байден. Раніше Трамп звинуватив демократів у тому, що вони намагаються вкрасти в нього перемогу завдяки «махінаціям» на виборах. Пізніше він заявив про порушення під час підрахунку голосів і закликав не зараховувати частину бюлетенів.

«Ми вигравали у всіх ключових місцях… а потім наші цифри почали дивним чином таємно скорочуватися», — заявив Дональд Трамп, маючи на увазі, що в першу добу він лідирував у більшості ключових штатів.

Однак експерти пояснюють причину, чому потім баланс голосів змінився. Після того, як було підраховано голоси людей, що взяли участь у виборах 3 листопада, розпочався підрахунок голосів, надісланих поштою. А саме Трамп активно відмовляв своїх прихильників голосувати поштою, в той час як Джо Байден закликав виборців проголосувати заздалегідь з огляду на пандемію. Тому підрахунок голосів, надісланих поштою, істотно покращив результати Байдена.

Коли верстався номер, Джо Байден лідирував у двох з чотирьох штатів, де тривають підрахунки. І практично наздогнав Дональда Трампа у штаті Пенсильванія. Та, незважаючи на це, чинний президент пообіцяв у Твіттері виборцям, що виграє ці вибори. У штабі Байдена також заявили, що вірять у перемогу демократів, але закликали дочекатися офіційних результатів підрахунку.