Почесну місію відкриття Центру разом із ректоркою університету, професоркою Світланою Омельченко виконав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі.

Вітаючи колектив працівників і студентів ДДПУ з цією важливою подією, Бартош Ціхоцкі зазначив, що центр стане ще однією платформою для розвитку партнерських відносин Україна - Польща. Присутні на урочистому заході міський голова Слов'янська Вадим Лях, кандидат у почесні консули Латвійської Республіки в Луганській і Донецькій областях Олександр Павенко, завідувач сектору з питань науки та вищої освіти департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Валентин Тарасов та інші наголосили на важливості цієї події для освіти і науки як країни загалом, так і Донецької області та вишу зокрема.

Ректорка, докторка педагогічних наук Світлана Омельченко, наголошуючи на здобутках закладу вищої освіти за час підготовки до відкриття, зауважила, що впродовж 2020 року польську мову в ДДПУ вже почали вивчати студенти 4-го курсу українського відділення денної форми навчання філологічного факультету.

На переконання усіх присутніх, відкриття названого Центру є новою сходинкою для освіти і науки регіону, що дає «зелене світло» й відкриває нові можливості на шляху до входження в європейський освітній простір.

На знімках: під час відкриття Українсько-польського міжнародного центру освіти і науки ДДПУ.

Фото Донбаського державного педагогічного університету.