Але з дотриманням усіх запобіжних заходів -- обов'язковим використанням масок, перебуванням лише чотирьох людей у приміщенні до 100 квадратних метрів, а в магазинах з більшою площею на одного покупця має припадати не менше 15 квадратних метрів. Ліфтами буде дозволено користуватися тільки людям з обмеженими можливостями, а решта можуть підніматися на ескалаторі на відстані два метри одне від одного. Але виходити з дому до будь-якої крамниці можна буде тільки після отримання sms-дозволу на запит. 

Офіційний представник уряду Стеліос Петсас оголосив, що цього року Різдво людям доведеться відзначати в умовах суворого карантину. До 7 січня в країні буде закрито школи, ресторани, розважальні заклади, корти, спортивні зали й басейни, гірськолижні курорти. Крім того, влада продовжує заборони на поїздки з округу в округ, на пересування нічної пори, проведення домашніх вечірок чи зібрання великої кількості людей у закритому приміщенні. Регламент роботи у святкові дні церков, перукарень і роздрібної торгівлі ще розробляється епідеміологами й буде оголошено окремо. 

Прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс в інтерв'ю для телеканалу «Альфа» повідомив, що на Різдво з усієї великої рідні його сім’я може прийняти в своєму будинку не більше дев'яти осіб. «Це правило для всіх. І ми його будемо дотримуватися, щоб уберегти від можливого зараження людей, яких ми любимо», -- пояснив він. 

Прем'єр також підтвердив, що перша партія вакцини Pfizer від коронавірусу надійде до країни в перші дні Нового року. Щоб підкреслити важливість і безпеку вакцинації, а також припинити всі розмови про шкоду вакцини, прем'єр-міністр пообіцяв, що разом із президентом буде серед перших, хто зробить щеплення. Кіріакос Міцітакіс закликав лідерів політичних партій приєднатися до них, щоб показати приклад іншим.